Jobba som hyrläkare

Drömmer du om frihet och variation i ditt läkaryrke? Då kan hyrläkare vara det perfekta valet för dig! Här ger vi tips och råd samtidigt som vi guidar dig till viktig information när det kommer till livet som bemanningsläkare.

Hitta lediga uppdrag via bemanningsföretag

Om du söker lediga uppdrag finns det många arbetsgivare som är intresserade av din kompetens. Du kan arbeta för olika vårdbemanningsföretag och hitta uppdrag på vårdcentraler, sjukhus och andra medicinska enheter, i Sverige eller utomlands. Här är exempel på populära vårdbemanningsföretag.

Nedan listar vi några av de vanligaste rollerna att jobba inom som hyrläkare:

 • Allmänläkare
 • Akutläkare
 • Geriatriker
 • Patolog
 • Kirurg
 • Läkare inom internmedicin
 • Psykiatriker
 • Barn- och ungdomsläkare
 • Anestesi och intensivvårdsläkare
 • Radiolog
 • Obstetriker och gynekolog
 • Kardiolog
 • Ortoped
 • Neurolog
 • Dermatolog

Dedicare

Att jobba som hyrläkare med Dedicare erbjuder stora möjligheter till flexibilitet och personlig utveckling. Dedicare är ett av Sveriges ledande bemanningsföretag och erbjuder både fasta tjänster och bemanningsuppdrag, vilket innebär att du kan forma din karriär utifrån dina egna önskemål. Oavsett om du är i början av din karriär eller en erfaren specialist, erbjuds du ett brett urval av spännande jobbmöjligheter hos olika arbetsgivare.

Telefon: 08-555 65 600
Mejl: dedicare@dedicare.se
Bonliva

Bonlivas läkarbemanning erbjuder ett brett urval av uppdrag inom olika specialiseringar, vilket innebär att du som läkare inom bemanning kan hitta uppdrag som matchar dina intressen och kompetensområden. Bonliva är ett av landets främsta bemanningsföretag inom vården och kan erbjuda dig personligt stöd genom hela processen, från val av uppdrag till praktiska arrangemang, vilket underlättar för dig som kan fokusera fullt ut på ditt uppdrag.

Telefon: 08-515 13 400
Mejl: info@bonliva.se
InstaCura

Ett jobb som hyrläkare via InstaCura innebär att du får en chans att bredda din yrkeserfarenhet genom varierade uppdrag över hela Sverige, inklusive alla specialistområden. InstaCura skräddarsyr bemanningslösningar för att matcha konsulternas individuella preferenser gällande arbetsplats, arbetstid och ersättning, så att du kan vara med och forma ditt uppdrag så att det blir som du vill ha det.

Telefon: 018-888 08 10
Mejl: info@instacura.se
Läkarjouren

Att arbeta som hyrläkare via Läkarjouren ger dig möjlighet att utforska många olika uppdrag i hela landet, anpassade efter dina individuella önskemål och specialiseringar. Läkarjouren fokuserar på att erbjuda personlig service och skräddarsydda lösningar, vilket säkerställer att varje uppdrag inte bara matchar konsultens kompetens utan även deras personliga och professionella ambitioner.

Telefon: 0920-254300
Mejl: info@lakarjouren.se
Fördelar

 • Flexibilitet och frihet: Du kan välja uppdrag som passar just dina önskemål om arbetsplats och tid.
 • Personligt anpassade villkor: Hitta ett bemanningsföretag som erbjuder de löne- och arbetsvillkor som du föredrar.
 • Möjlighet till varierande uppdrag: Utforska nya och utvecklande arbetsuppgifter regelbundet.
 • Kombinera med fast anställning: Möjlighet att jobba extra utan att lämna din nuvarande tjänst.
 • Flexibel lönemodell: Välj mellan att få lön direkt från bemanningsföretaget eller fakturera som konsult genom ditt eget företag.
 • Arbeta över hela landet: Stor valfrihet gällande var du vill arbeta och bo, med uppdrag tillgängliga i alla regioner.
 • Samarbete med rekryteringsföretag: Å andra sidan, om du önskar rekrytera läkare, finns det möjligheter att samarbeta med specialiserade rekryteringsföretag.

Vad krävs för att bli läkare inom bemanning?

Först och främst krävs det att du är legitimerad, vilket innebär att du har genomgått den nödvändiga utbildningen och erhållit din läkarlegitimation från Socialstyrelsen. Det är också viktigt att ha en god yrkeserfarenhet, då detta ofta efterfrågas av bemanningsföretagen och de arbetsplatser du kommer att tjänstgöra vid. Dessutom bör du ha en stark anpassningsförmåga och vara öppen för att arbeta på olika platser och inom olika specialiteter. Att registrera sig hos ett eller flera bemanningsföretag som specialiserar sig på att förmedla uppdrag inom bemanning är det praktiska nästa steget. Slutligen är goda referenser från tidigare arbetsplatser ofta avgörande för att säkra uppdrag.

Vanliga frågor

Jobba inom bemanning vs. fast anställd?

Du har nästan samma arbetsuppgifter som om du hade varit fastanställd. De som jobbar inom bemanning brukar dock ha mer patienttid och brukar inte lägga ner lika mycket tid på administration och kan ofta därför ta emot fler patienter per dag.

Får man högre lön?

Lön och förmåner varierar på vilket bemanningsföretag du väljer, och om du föredrar att arbeta i Sverige eller utomlands. Du kan räkna med mellan 50 till 100 % högre lön som hyrläkare jämfört med att vara fast anställd i kommun och region.

Skillnaden mellan konsult-, hyr-, bemannings-, resurs- och stafettläkare?

Det finns ingen skillnad då detta är olika benämningar på samma yrkesroll, de har helt enkelt olika specialiteter som arbetar för varierande vårdgivare via bemanningsföretag.

Hur många arbeten finns det i regionerna?

Inom regionerna finns 32 000 läkare. De är en förhållandevis stor grupp inom vårdsektorn, vilket innebär att det finns ett stort behov av den här kompetensen. Det finns möjlighet att arbeta inom många olika sorters verksamheter och det finns många olika arbetsuppgifter du kan ta dig an baserat på din läkarspecialitet.