Jobba som hyrläkare

Har du funderat på att jobba som hyrläkare (eller bemanningsläkare som det också kallas)? Det är ett jobb som innebär att du får mycket mer frihet i hur du lägger upp din arbetstid och större möjligheter för kompetensutveckling. Du kan vara din egen arbetsgivare via eget företag eller fast anställd, och har även möjlighet till högre lön. Ett friare arbetsliv innefattar också möjligheten att bo och arbeta var du vill, där du kan byta arbetsort med jämna mellanrum. Du är en viktig kugge i samhällsmaskineriet då du hjälper vårdgivare att täcka upp för tillfällig personalbrist, vilket säkerställer en god vård till medborgarna.

Hitta lediga uppdrag via bemanningsföretag

Om du som hyrläkare söker lediga uppdrag finns det många arbetsgivare som är intresserade av din kompetens. Du kan arbeta för olika vårdbemanningsföretag och hitta uppdrag på vårdcentraler, sjukhus och andra medicinska enheter, i Sverige eller utomlands. Här är exempel på populära vårdbemanningsföretag.

Dedicare

Att jobba som hyrläkare med Dedicare erbjuder stora möjligheter till flexibilitet och personlig utveckling. Dedicare är ett av Sveriges ledande bemanningsföretag och erbjuder både fasta tjänster och bemanningsuppdrag, vilket innebär att du kan forma din karriär utifrån dina egna önskemål. Oavsett om du är i början av din karriär eller en erfaren specialist, erbjuds du ett brett urval av spännande jobbmöjligheter hos olika arbetsgivare.

Bonliva

Bonlivas läkarbemanning erbjuder ett brett urval av uppdrag inom olika specialiseringar, vilket innebär att du som läkare inom bemanning kan hitta uppdrag som matchar dina intressen och kompetensområden. Bonliva är ett av landets främsta bemanningsföretag inom vården och kan erbjuda dig personligt stöd genom hela processen, från val av uppdrag till praktiska arrangemang, vilket underlättar för dig som kan fokusera fullt ut på ditt uppdrag.

InstaCura

Ett jobb som hyrläkare via InstaCura innebär att du får en chans att bredda din yrkeserfarenhet genom varierade uppdrag över hela Sverige, inklusive alla specialistområden. InstaCura skräddarsyr bemanningslösningar för att matcha läkares individuella preferenser gällande arbetsplats, arbetstid och ersättning, så att du kan vara med och forma ditt uppdrag så att det blir som du vill ha det.

Läkarjouren

Att arbeta som hyrläkare via Läkarjouren ger dig möjlighet att utforska många olika uppdrag i hela landet, anpassade efter dina individuella önskemål och specialiseringar. Läkarjouren fokuserar på att erbjuda personlig service och skräddarsydda lösningar för sina läkare, vilket säkerställer att varje uppdrag inte bara matchar läkarens kompetens utan även deras personliga och professionella ambitioner.

Fördelar

  • Flexibilitet och frihet: Du kan välja uppdrag som passar just dina önskemål om arbetsplats och tid.
  • Personligt anpassade villkor: Hitta ett bemanningsföretag som erbjuder de löne- och arbetsvillkor som du föredrar.
  • Möjlighet till varierande uppdrag: Utforska nya och utvecklande arbetsuppgifter regelbundet.
  • Kombinera med fast anställning: Möjlighet att jobba extra utan att lämna din nuvarande tjänst.
  • Flexibel lönemodell: Välj mellan att få lön direkt från bemanningsföretaget eller fakturera som konsult genom ditt eget företag.
  • Arbeta över hela landet: Stor valfrihet gällande var du vill arbeta och bo, med uppdrag tillgängliga i alla regioner.
  • Samarbete med rekryteringsföretag: Å andra sidan, om du önskar rekrytera läkare, finns det möjligheter att samarbeta med specialiserade rekryteringsföretag.

Vad krävs för att bli läkare inom bemanning?

För att bli läkare inom bemanning krävs det först och främst att du är legitimerad läkare, vilket innebär att du har genomgått den nödvändiga utbildningen och erhållit din läkarlegitimation från Socialstyrelsen. Det är också viktigt att ha en god yrkeserfarenhet, då detta ofta efterfrågas av bemanningsföretagen och de arbetsplatser du kommer att tjänstgöra vid. Dessutom bör du ha en stark anpassningsförmåga och vara öppen för att arbeta på olika platser och inom olika specialiteter. Att registrera sig hos ett eller flera bemanningsföretag som specialiserar sig på att förmedla uppdrag för läkare inom bemanning är det praktiska nästa steget. Slutligen är goda referenser från tidigare arbetsplatser ofta avgörande för att säkra uppdrag.

Vanliga frågor

Jobba som bemanningsläkare vs. fast anställd?

Som bemanningsläkare har du nästan samma arbetsuppgifter som om du hade varit fastanställd. Bemanningsläkare brukar dock ha mer patienttid och brukar inte lägga ner lika mycket tid på administration och kan ofta därför ta emot fler patienter per dag.

Får man högre lön som hyrläkare?

Lön och förmåner varierar på vilket bemanningsföretag du väljer, och om du föredrar att arbeta i Sverige eller utomlands. Du kan räkna med mellan 50 till 100 % högre lön som hyrläkare jämfört med att vara fast anställd i kommun och region.

Skillnaden mellan konsultläkare, hyrläkare, bemanningsläkare, resursläkare och stafettläkare?

Det finns ingen skillnad då detta är olika benämningar på samma yrkesroll, där det är läkare med olika specialiteter som arbetar för varierande vårdgivare via bemanningsföretag.

Hur många arbeten som läkare finns det i regionerna?

Inom regionerna finns 32 000 läkare. De är en förhållandevis stor grupp inom vårdsektorn, vilket innebär att det finns ett stort behov av bemanningsläkare. Som läkare går det att arbeta inom många olika sorters verksamheter och det finns många olika arbetsuppgifter du kan ta dig an baserat på din läkarspecialitet.